FIRST SNOW IN NORTH CAROLINA IN MY EXCHANGE YEAR

Po dlouhé době jsem si našla chvilku na to zasednout k počítači a napsat další příspěvek. Dnešní příspěvek bude trošku úsměvný, protože Severní Karolína leží na stejné rovnoběžce jako Tunisko, takže sněhu se tu dočkají tak jednou ročně. (někdy prý dokonce vůbec) Letos byl ale celkem studený podzim, a tak hodně lidí očekávalo příchod sněhu dříve. Nejdříve už na Vánoce, ale to se nakonec nepovedlo, ale předpověď pro tyto sněhové dny se "skoro" povedla.
Již nějaký ten týden před příchodem sněžení, všechny aplikace na předpověď počasí, hlásily sněžení na sobotu 7.1. Tato předpověď opravdu vydržela a již v pátek 6.1. byly pro jistotu zrušeny všechny afterschool activities, pro předpověď náledí a sněžení. Sněžit ten den nezačalo, ale začalo hodně pršet, ale z důvodu vyšší teploty se déšť neměnil na sníh. Pršelo celou noc z pátku na sobotu a v noci klesla teplota po bod mrazu a voda na silnicích se změnila v led a padající déšť se změnil na sníh. V sobotu ráno bylo z okna vidět zasněžené trávníky, ale venku stále sněžilo a foukal nepříjemný vítr. Teplota byla sice jenom kolem -4 stupňů, ale kvůli nárazovému větru byla pocitová teplota až -11 stupňů. Všechny děti se vydali na kopec u dětského hřiště a užívali si sněhové nadílky tím, že bobovali dolů z kopce. Jenže sněhu nebylo moc, takže po nějaké chvíli bylo na kopci místo sněhu bahno a hlína. Další den teplota klesla ještě více, takže voda, která roztála ze sněhu se proměnila v led a silnice byli celé pod lede. V neděli odpoledne taky bylo vyhlášeno, že všechny školy v okresu jsou zavřené. Byla jsem již předem upozorněna, že i když u nás jsou všechny silnice suché a nějaká silnice v okresu je namrzlá, okamžitě zavírají všechny školy. No a aby toho nebylo málo, tak nám zrušili školu i dnes v úterý. Naštěstí jsou u nás silnice suché, takže se dnes vydávám s Alyssou, kamarádkou z track a její kamarádkou Grace na oběd do pizzerie a snad i na film Fantastic Beats, pokud tedy nebude vyprodaný. Jinak bychom to asi zakotvili na kafe ve starbucksu.
Tenhle týden je taky poslední před závěrečnými zkouškami z prvního semestru, takže bych se měla pomalu začít učit. Jenže znáte to. Vždycky si najdete jiné věci na práci. Ne prostě se do toho musím opřít. Tak mi držte palce a po zkouškách vám tak dám vědět jak to asi dopadlo, ale budu doufat, že to nebude tak hrozné jak očekávám.




0 komentářů:

Okomentovat